Sağlıklı insanların birtakım alışkanlıkları olduğu gibi, elbette sağlıksız insanların da, sağlıklarını kaybetmelerine neden olan zararlı ve olumsuz alışkanlıkları vardır. Sağlık, kıymeti kaybedilince anlaşılan, en önemli nimetlerden biridir. Bu nedenle vücudumuzu korumalı, hem kendimiz için, hem de sevdiklerimiz için, sağlıklı kalmaya gayret etmelidir.
Aşağıda sıralayacağımız alışkanlıklardan sakınarak ruhsal ve fiziksel sağlığınızı koruyabilirsiniz.
1-) Her Olaya Kötü Tarafından Bakarlar
Sağlıksız insanlar, her zaman bardağın boş tarafını gören, olumsuz duygu ve düşüncelere sahip, her olaya negatif bir bakış açısı ile bakan, kafasında kötü senaryolar kurgulayan, mutsuz ve umutsuz insanlardır. Hep kaygılı ve streslidirler ki, bu kronik stres durumları sağlıklarını kaybetmelerine neden olan en önemli faktörlerden biridir.
2-) Suçlayıcıdırlar
Hiçbir şeyin kendi kontrollerinde olmadığını düşünürler ve başlarına gelen olumsuz her şey için başkalarını suçlama eğilimi gösterirler. Yaşadıkları kötü olan her olayı kaderden bilirler ve kendi hatalarını görmek istemezler.
3-) Çok Heveskardırlar
Yeni çıkan bir ürünün sağlıklı olup olmadığına dikkat etmeden, gerekli araştırmaları yapmadan, bu ürüne hemen sahip olmak isterler. Birisinin ürünle ilgili iddialı cümleler kurması, onları hemen ikna eder ve analiz yetenekleri çok zayıftır.
4-) Hemen Sonuç Almak İsterler
Sabırsızdırlar. Sonuca hemen ulaşmak isterler ve sıkı bir şekilde çalışmadan, kolay yoldan sonuca varmayı amaçlarlar. Ama sonuç hep hüsran olur.
5-) Hedefleri Yoktur
Kendileri için bir hayat amacı ve bir hedef koymazlar. Bu nedenle hayatta hiçbir şeye sahip olamazlar. Çok şey isterler ama bunun için bir stratejileri yoktur. Kısa yoldan zengin olma heveslisidirler.
6-) Diğerlerini Kıskanırlar
Onlar, diğer insanlar başarılı olduğunda büyük bir kıskançlık duygusuna kapılırlar. Ekonomik açıdan, statü açısından, başarılı olma noktasından, kendilerinden başarılı olan herkese karşı haset içindedirler. Ama başarılı insanlarla aynı noktaya gelebilmek için hiçbir gayret göstermezler.
7-) Kendileri ile İlgili Olumsuzlukları Genetiğe Bağlarlar
Sağlıksız insanlar, kendi sağlığı ile ilgili sorumluluk sahibi olmaktan kaçarlar ve olumsuz bütün durumları genetiğe bağlayarak sorumluluktan kaçma eğilimi gösterirler. Şeker hastalığına yakalandıklarında, beslenme alışkanlıkları ile ilgili hiçbir sorumluluk almaksızın, tamamiyle annesini ve genetik kodlarını suçlarlar. Bu nedenle de, durumu düzeltmek için hiçbir şey yapmazlar.
😎 Tavsiye Almazlar
Onlar, hiçbir uzmanın tavsiye ve önerilerini dinlemezler. Doktorun, terapistin, diş hekiminin, mali danışmanın söyledikleri umurlarında olmaz ve kendi bildiklerini okumaya devam ederler. Kendi davranışlarının sorumluluğunu almasını isteyen herkese, aptal gözüyle bakarlar ve onların işlerinden anlamadıklarını iddia ederler.
9-) Problem Çözme Becerileri Yoktur
Genellikle bir sorunun çözümünü tek bir şeyde ararlar ve alternatif çözüm önerileri geliştiremezler. Sorunlara tek bir pencereden bakarlar. Sorunun çözümü için düşündükleri çözüm sonuçsuz kalınca da, yeni bir çözüm için uğraşmazlar. Yaratıcılık yetenekleri neredeyse hiç yoktur.
10-) Herkes ve Her Konu Hakkında Dedikodu Yaparlar
Onlar herkesi yargılamak isterler ve sürekli olarak birilerinin dedikodusunu yaparlar. Diğer insanların yaşadığı sorunları ve yaptıkları hataları herkese duyurmak isterler. Söylentilerden ve başkaları hakkındaki dedikoduları duymaktan büyük sevinç duyarlar.
İşte bütün bunlar, ruh ve beden sağlığı açısından yapılmaması gereken davranış ve eylemlerdir. Diğer insanların gözünde de sevimsiz görünmek istemiyorsanız, bütün bu hareketlerden uzak durmalısınız.
6000+ Abone Arasına Katılın!
Bültenimize Abone Olun, Birbirinden Güzel Yazıları Kaçırmayın!
Abone Olduğunuz için Teşekkür Ederiz.
Bir hata meydana geldi.
bunları okuduktan sonra ne için böğle olduğumu anladım bundan sonra iki kat dağa sağlığıma önem gösterecem ve çevrem dekilerede tafsiyelerde bulunacam
???
?????
Daha sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsak, kendimize sağlıklı yaşayan bireyleri örnek alarak işe koyulabiliriz. Hayatımızın her alanında daha sağlıklı seçimler yapmak bize büyük ölçüde fayda sağlayacaktır. Düşüncelerimizde ve yediklerimizde sadeleşmek bu konuda oldukça etkilidir. Yemek için yaşamak yerine yaşamak için yemek, ihtiyacımız olmayan hiçbir eşyayı, kıyafeti satın almamak, bizi olumsuz düşünmeye iten olaylardan ve durumlardan kaçınmak, daha sağlıklı bir yaşama kavuşmamıza yardımcı olur.