İlk girdiğiniz YGS sınavının ardından Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) geliyor. LYS sınavına girebilmeniz için öncelikle YGS sınavından baraj puanı geçmek zorundasınız. YGS barajı 180’dir. Adayın girdiği YGS sınavında, herhangi bir bölümden 180 puanlık barajı geçmiş olması gerekiyor ki LYS sınavına girmeye hak kazansın. Barajı geçtiğiniz takdirde LYS sınavına başvuruda bulunabilirsiniz. Sınava kaydınızı ÖSYM Aday İşlemleri sitesinden giriş yaparak kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Lisans Yerleştirme Sınavı -1 Matematik | 11 Haziran 2017
Lisans Yerleştirme Sınavı -4 Sosyal Bilimler |10 Haziran 2017
Lisans Yerleştirme Sınavı -2 Fen Bilimleri | 17 Haziran 2017
Lisans Yerleştirme Sınavı -5 Yabancı Dil | 17 Haziran 2017
Lisans Yerleştirme Sınavı -3 Edebiyat-Coğrafya | 18 Haziran 2017
Lisans Yerleştirme Sınavları’nın her bir sınavı için ise 35 TL ödenecektir.
BANKALAR
Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı
Halk Bank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
Ziraat Bankası sadece mobil bankacılığı ve internet bankacılığı yatırılabilir.
Bunlar dışında sormak istediğiniz bir soru veya yorumunuz varsa aşağıdan bize yazabilirsiniz.
Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Ayrıca eğer YGS ile ilgili bilginiz yoksa onuda YGS Sınavına Kayıt Nasıl Yapılır? adlı makalemizden okuyabilirsiniz.
6000+ Abone Arasına Katılın!
Bültenimize Abone Olun, Birbirinden Güzel Yazıları Kaçırmayın!
Abone Olduğunuz için Teşekkür Ederiz.
Bir hata meydana geldi.
lys kayıt olma hakkında doğru bilinen bir yanlış varsa oda ygs sınavında tek bir bölümde (ygs1 ygs2 vs) barajı geçince diğer tüm lyslere girilip puan alınacağını zanneden insanlar var. oysaki durum hiçte öyle değil aslında. diyelim ki ygs1 ve ygs2 den barajı geçtiniz lysde sayısal ve eşitağırlık derslerine de girdiniz ve sınavdan hemen sonra eşit ağırlık bölümünde iyi yaptığınız düşündünüz ve bölümlere bakmaya başladınız. sınav sonuçlar bir geldi eşit ağırlık bölümlerinde puanlar gözükmüyor işte bunun nedeni ygs de eşit ağırlık barajlarını geçememiş olmanızdır. lütfen lys’de başvuru yaparken bu konuya da dikkat edin. güzel bir makale olmuş hocam ellerinize sağlık. kolay gelsin.
Lys böyle parça parça mı giriliyordu ya ayrı ayrı olduğunu hatırlamıyorum ben yeni geçilen bir sistem sanırım, eğitim nereye gidiyor.
Eskiden öyle değildi ama yeni eğitim sistemi bu şekilde.
Lise yerleştirme sınavı için yeni değişiklikler yapıldı. Artık zamanlamalar yeniden düzenlendi. Matemetik, Fen ve Türkçe derslerindeki sınav süresi uzatıldı diye biliyorum.