Bilgi ve iletişim teknolojisi alanındaki gelişmeler eğitimin daha verimli hale getirilmesine olanak veren ortamların oluşmasını desteklemekte ve eğitim alanında bireyselleşmeye büyük katkıda bulunmaktadır. Bilgi ve iletişim teknolojileri sayesinde, eğitimciler pek çok öğrenciye aynı anda ulaşabilmekte ve interaktif bir eğitim yapabilmektedir. Bu noktada eğitimciler için faydalı uygulamalar oluşturmak ve etkili bir şekilde kullanmak oldukça önemli olmaktadır.
Eğitim öğretimde gelişmiş teknolojilerin kullanılması, öğrenme oranını arttıracak, öğrenme ve öğretme metotlarına zenginlik katacaktır. Bu sayede eğitimde verim ve kalite hızlı bir şekilde yükselebilecektir.
Bu kapsamda kullanılabilecek birkaç uygulamayı siz değerli okuyucularımıza ve eğitimcilerimize sunmak istiyorum. Tavsiye ettiğim faydalı uygulamalar;
-
STORYBIRD
Storybird, bir kitap oluşturma sitesidir. Öğrenciler daha önceden oluşturulmuş kitapları okuyabilir; kendi kitaplarını, öykülerini ve şiirlerini yazabilir; yazdığı eserlerle ve okuduklarıyla kendi kütüphanesini oluşturabilir, bunu sosyal ortamlarda paylaşabilirler . Uygulama özellikle Türkçe, İngilizce, Almanca gibi dil öğretmenleri için oldukça kullanışlı bir eğitim aracıdır. Her yaştan ve seviyeden öğrenciye uygun olup birçok özelliği ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Uygulamada, öğrencilere bireysel ve grup ödevleri verilebilir. Özellikle yazma ve okuma ödevleri vermek için en güvenli online araçlardan biridir.
Uygulamayı Ios ta indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Uygulamayı Android te indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
-
BIODIGITAL HUMAN
Bu uygulamada, insan vücudunun 3 boyutlu simülasyonu ilgi çekici şekilde yer alır. Özellikle tıp öğrencileri ve sağlık meslek lisesi öğrencileri için oldukça yararlıdır. Biyoloji derslerini daha somut hale getirmek için kullanılabilir. Öğrenciler bu şekilde konuyu daha rahat ve etkili bir şekilde anlayabilir. Uygulama karmaşık sağlık bilgilerini hızlı ve anlaşılabilecek seviyede göstermesinin yanı sıra interaktif kullanım özelliğine de sahip.
Uygulamayı Ios ta indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
-
GOOGLE HANGOUT
Hangout aracılığıyla farklı yerlerdeki konuşmacılar sınıfa konuşma yapabilir. Hangouts’un en güzel yanı, her platformda kullanılabiliyor olmasıdır. Bu uygulama ile kendi bilgisayarınızın ekran görüntüsünü öğrencilerinizle paylaşıp aynı anda konuşarak dersinizi anlatmaya devam edebilirsiniz. İstediğiniz kadar kişiyi bu konuşmada toplayabilir ve ders sırasında öğrencilerinize sorular sorabilirsiniz. Böylece etkileşimli bir ders ortamı yaratabilirsiniz.
Uygulamayı Ios ta indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Uygulamayı Android te indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Diğer tavsiye ettiğim faydalı uygulamalar;
-
NEARPOD
İnteraktif bir ders planı oluşturma platformudur. Her tür sınıf teknolojisiyle çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Etkileşimli yazılım içerisinde açık uçlu sorular, anketler, sınavlar, işbirlikli kurullar gibi aktiviteler yer almaktadır. Bu sayede öğrencilerin öğrenmesi ve paylaşması için güvenli bir ortam yaratabilir, öğrencilerin fikirlerini gerçek zamanlı olarak paylaşabilecekleri işbirlikli öğrenme fırsatları oluşturabilir, testler sayesinde öğrencilerin anlayışlarını değerlendirip geri bildirim alabilirsiniz.
Uygulamayı Ios ta indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Uygulamayı Android te indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
-
STORYBOARD THAT
Bir konu veya fikri anlatmak için karikatür/çizgi film sahneleri oluşturulur. Özellikle okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların eğitiminde ve yabancı dil öğretiminde kullanılabilecek etkili bir araçtır. Eğitimciler olarak, hayal gücünüzü ve hazır karakterleri kullanarak istediğiniz ortamları oluşturabilir, oluşturduğunuz sahneleri eğitim ve öğretimde etkin bir şekilde kullanabilirsiniz. Dilerseniz işbirlikçi öğrenme ortamlarından da faydalanabilirsiniz.
Resmi sitesi için buraya tıklayabilirsiniz.
-
NOVA LABS
Gerçek yaşam simülasyon deneyimi için tasarlanmış bir platformdur. Katılımcılar, bilim adamlarının kullandığı verileri görselleştirerek, analiz ederek ve paylaşarak gerçek dünya araştırmalarına katılma imkanı bulabilirler. Öğrencilere aktif bir araştırma alanı sunar. İçerisinde alan ilgi çekici ve bilgilendirici videolar sayesinde öğrencilere faydalı bilgiler aktarmakta, temel kavramları göstermektedir.
Uygulamayı Ios ta indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
-
DUOLİNGO
Yabancı dil becerilerini geliştirme ve test etme platformudur. Buradaki dersler öğrencinin öğrenme hızına göre ilerlemektedir. Konuşma, yazma, okuduğunu anlama üzerine alıştırmalar yapılabilmekte; önceki konulara geri dönülebilmekte ve tekrar yapılabilmektedir. Ayrıca alıştırmalar, öğrencilerin kelimeleri etkili bir şekilde öğrenip test etmelerine yardımcı olacak şekilde özelleştirilmektedir.
Uygulamayı Ios ta indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Uygulamayı Android te indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Umarım “Eğitimciler İçin Faydalı Uygulamalar” makalemi beğendiniz. Ayrıca dilerseniz yazmış olduğum “Öğretmenler için Web Araçları Serisi – 1” adlı makalemi de okuyabilirsiniz.
6000+ Abone Arasına Katılın!
Bültenimize Abone Olun, Birbirinden Güzel Yazıları Kaçırmayın!
Abone Olduğunuz için Teşekkür Ederiz.
Bir hata meydana geldi.
Bir eğitimci olarak bilmediğim bir uygulama var mı görmeye gelmiştim, fakat uygulamaların hiçbirini daha önce duymamıştım. Gerçekten teşekkür ederim. Özellikle konunuz aracılığıyla öğrenip kullanmaya başladığım DUOLİNGO ve MATH ALIENS uygulamasını mutlaka öneriyorum.
Değerli okurum, konuya olan ilginiz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bir başka yazımda görüşmek dileğiyle.