Ana Sayfa Dekorasyon İç Mimar Çocuk Odalarında Ve Çalışma Alanlarında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çocuk Odalarında Ve Çalışma Alanlarında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çocuk Odalarında Ve Çalışma Alanlarında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Okulların açılmasına az bir zaman kaldığına göre, çocuklarımızın odalarının da dekorasyonlarını gözden geçirme vakti geldi demektir.

Peki, sizler çocuklarınızın çalışma alanlarını en doğru şekilde nasıl planlayacağınızı biliyor musunuz?

Okula başlayan çocuklar, okul öncesi döneme göre daha farklı bir döneme giriş yapıyorlar ve ebeveynlere de bu konuda oda dekorasyonlarını yenilemeleri açısından görevler düşüyor.

Ebeveynler, çocuklarının da artık yetişkin birer birey olduğunu unutmadan, onların fikirlerini, beğenilerini, zevklerini ve tercihlerini dikkate alarak, istediklerini sorarak, çalışma alanlarını ve odalarını beraber tasarlamalıdırlar. Bu şekilde davranarak, çocuğunuzun odasını sahiplenmesini ve daha istekle ders çalışmasını sağlamış olursunuz.

Çocuklarınızın çalışma odalarında dikkat edilmesi gereken en önemli konular; “Oda ne renk olmalı?”, “Aydınlatması nasıl ayarlanmalı?” , “Aksesuar seçimleri nasıl olmalı?”  şeklinde sıralanabilir.

İlk olarak evin veya herhangi bir alanın her köşesinde olduğu gibi, çocuklarımızın odalarında da en önemli konu tabii ki aydınlatmadır. Çalışma alanları veya çalışma masalarının olduğu kısım maksimum düzeyde doğal ışık almalıdır. Eğer bu mümkün değilse, endirekt aydınlatma ile en doğal aydınlatma sağlanmalıdır. Doğal ışık diye üzerinde durmamın nedeni; beyaz veya renkli ışığın çocuğunuzun her zaman dikkatini dağıtacak ve onu çalışma ortamından uzaklaştıracak olmasıdır. Bu nedenle mümkün olduğunca doğal ışıktan yana olmalısınız. Günün ilerleyen saatlerinde ise, yine gün ışığı veren bir masa lambası çalışma ortamı için son derece faydalı olacaktır.

Çocuk Odalarında Ve Çalışma Alanlarında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diğer önemli bir konu ise; çalışma odalarında veya çocuk odalarında duvar renginin ne olması gerektiğidir. Odayı olabildiğince ferah, rahat, aydınlık ve büyük gösterecek renkler seçmekte fayda var. Unutmayalım ki bütün odanın duvarlarında kırmızı, turuncu veya son derece canlı renkler hakim ise, çocuğunuz ders çalışmak için yeterli konsantrasyonu sağlayamayacaktır. Bu nedenle, açık yeşil, açık mavi veya açık mor tonları yani daha soft renkler kullanmanızda fayda var. Böylece hem ferah hem de daha rahat çalışma ortamları sağlamış olacaksınız.Çocuk Odalarında Ve Çalışma Alanlarında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çocukların çalışma odalarındaki en önemli unsur “DİKKAT’’ tir. Okul çağında olan çocuğunuzun odasındaki duvarları süslemek veya duvar kâğıdı kullanmak istiyorsanız, tercihiniz mümkün olduğunca soft desenler ve abartısız objelerden yana olsun. Çalışma masasının duvarında ise sadece notlarını asabileceği mantar pano ve notluklar yeterli olacaktır. Böylece dikkatini de üst seviyede tutmuş olursunuz.

Aslında en doğru olan çalışma düzeni, çalışma odası ve oyun alanlarını ayırmaktır. Fakat ne yazık ki çoğu evde bu mümkün olmuyor. Bu durumda, en azından çalışma masası ile oyun masasının yan yana olmamasında fayda var. Ancak bu; çocuğunuza eğlenceden uzak, tamamen ders odaklı odalar yaratmanız anlamına gelmez. Mutlaka derslerine veya çalışmalarına ara verdiklerinde kafalarını dağıtacak alanlar yaratın. Mesela; ufak bir koltuk koyarak birkaç dakika gözlerini dinlendirebilecekleri veya müzik dinleyebilecekleri alanlar oluşturabilirsiniz.

Çocuk Odalarında Ve Çalışma Alanlarında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çalışma masasının nasıl olması konusuna gelirsek, masa mutlaka bol çekmece ve dolaplı olmalı. Çünkü aradığını kolayca bulmalı ve istediğini arayarak zaman kaybetmemeli. Çalışma masasının sandalyesi ise son derece ergonomik ve kumaş kaplamalı olmalı. Bel ve çevresinde ağrı yaratmamalı ve eğer çok uzun süre oturulacaksa çok yumuşak kaplama seçilmemeli.

Şimdiden okula başlayacak olan öğrencilere başarılar ve ebeveynlerine kolaylıklar dilerim.

6000+ Abone Arasına Katılın!

Bültenimize Abone Olun, Birbirinden Güzel Yazıları Kaçırmayın!

Abone Olduğunuz için Teşekkür Ederiz.

Bir hata meydana geldi.

YORUM YOK

CEVAP VER
Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz